Tuesday, 5 May 2015

KELAS BACAAN INTENSIF

 Tercari - cari PROGRAM BELAJAR MEMBACA untuk si comel anda??
YA! Sudah tentu anda inginkan Program yang TERBAIK  dengan kos yang BUDGET

'BEST' Rekemen Untuk Siapa Program Ni?


  • Kanak -kanak... 4 tahun yang tidak  pernah belajar membaca
  • Kanak-kanak yang dah pergi TADIKA ....  masih jugak tak dapat baca.
  • Murid sekolah RENDAH yang gagal Ujian LINUS.
  • Murid sekolah rendah  yang  sedang berada ..... di KELAS PEMULIHAN.
  • Sesiapa sajer yang BUTA HURUF.
  • MOST REKOMENDED ... mommies semua yang nak sangat anak seawal usia 4 tahun tapi dah pandai baca surat khabar... champion tu!!


Testimoni Pelanggan Kami...

" ... Assalam ... saya just nk ucap terima kasih kepada tenaga  pengajar minda optima.
Ini anak saya ainaa ariena,
" ... saya risau sgt sbb dia x  boleh lagi membaca padahal da msk 6 tahun, aainaa tadika dri umur 5 tahun.... memandangkan dah nk masuk tahun  satu tahun depan ada ujian yg akan dijalankan saya mua ssh hati... sy google dan berusaha mencari yg terbaik untuk ank saya... sy pun terjumpa blog minda optima dan yuran nya amat la berpatutan... ainaa mula masuk FEB 2015... UJIAN SEKOLAH BULAN mei 2015 time tu da boleh baca wlpn sikit2.... julai 2015 aaina stop sebulan sbb bulan puasa... so total 6 bln dia belajar utk bahasa melayu... da boleh membaca dgn lancar.... now dia da di tukarkan ke subjek bahasa english tp usaha utk melancarkan bacaan di teruskan di sekolah tadika dgn pantauan guru kelas dia supaya dia lebih lanvar lagi.  Terima kasih MINDA OPTIMA.  Now cikgu dia luangkan masa sejam sehari selepas waktu kelas utk mambantu di lebih lancar lagi..."

Pn Zurianizaa Bt Md Saat
Customer Minda Optima Setiawangsa


Berapa Ramai yang Tercari Cari Solusi Untuk Selesaikan Masalah Membaca  Anak -Anak? Nak kami bantu ..... Katakan YA !



Belajar Membaca Bahasa Melayu

 "Cahayaku" 


 Tentang program

 ✓  Kaedah belajar yang santai.
 ✓  Sangat mudah diikuti dan difahami oleh kanak-kanak bermula umur 4 tahun dan keatas.
 ✓  Menggunakan kaedah mimik muka serta arahan pembentukan mulut yang sangat ringkas dan menyeronokkan.
 ✓  Telah berada di dalam pasaran dan di implimentasikan secara berkesan  serta meluas selama 17 tahun.
 ✓  Telah membantu ribuan kanak-kanak dengan pelbagai  latarbelakang masalah bacaan daripada yang tahap bacaan yang tak lancar sehinggalah pelajar buta huruf.
 ✓  Tidak memerlukan kanak-kanak mengenal huruf  a – z untuk menguasainya.
 ✓  Teknik bacaan yang tanpa ejaan. Kanak-kanak akan boleh membaca secara terus tanpa mengeja dengan yakin dan lancar.
 ✓  Boleh di kuasai dalam jangkamasa sesingkat 3 bulan.







Belajar Membaca Bahasa Inggeris

 "The Victoria Readers" 


We can read and spell !, so can you!!



About Programme.
Using a proven systematic approach to phonic that will teach your child to read.
The Victoria Readers’ programme consists of 4 levels:

LEVEL 1
Child learns to read three letter words with a vowel in the medial position and simple sentence structures.
LEVEL 2.
Child learns to combine a vowel with consonant blends and simple sentence structures.
LEVEL 3.
Childs learns to read digraph, new sentence structures and simple comprehensive passages.
LEVEL 4.
Child learns to read diphthongs and new sentences structures . Child reads shorts stories to expand vocabulary.

What is unique about The Victoria Readers?

The programme teaches a child to read and spell in the shortest time.

Our programme is so simple and systematic that a precocious 4 year old can be taught to read independently.






Teknik BELAJAR MEMBACA yang paling cepat dan mudah dikuasai. 

      TERBUKTI BERKESAN!! 

Kami telah membantu hampir 10,000 kanak-kanak  yang gagal membaca semenjak tahun 1997.




KEPAKARAN KAMI 
  • Membantu anak anda membaca dengan lancar dalam masa sesingkat 3 bulan. 
  • Membantu anda mencapai impian untuk melihat anak anda membaca pada seawal usia 4 tahun. 
  • Membantu menyelesaikan masalah buta huruf di kalangan murid sekolah rendah.
  • Membantu memulihkan dan meningkatkan minat dan keyakinan anak anak untuk mengikuti pembelajaran di sekolah.
  • Membantu meningkatkan prestasi akademik di sekolah secara drastik.
  • Membantu dan melatih anak anda dalam menguasai kemahiran sosial dan berinteraksi

UNTUK SIAPA ?


 ✓ Kanak-kanak seawal usia 4 tahun yang  BELUM PERNAH MENYERTAI MANA-MANA
PROGRAM  BELAJAR MEMBACA.

 ✓ Kanak –kanak  yang sedang  menyertai TADIKA tetapi  MASIH TIDAK BOLEH MEMBACA WALAUPUN SUKUKATA YANG RINGKAS.

 ✓ Kanak-kanak yang   TELAH BOLEH MEMBACA SUKUKATA YANG RINGKAS, tetapi TIADA KEYAKINAN UNTUK MEMBACA PETIKAN DAN KARANGAN YANG PANJANG.

 ✓ Kanak –kanak yang boleh  MEMBACA DENGAN MERANGKAK-RANGKAK SAMBIL MENGEJA.

 ✓ Kanak-kanak yang boleh membaca tetapi  TIDAK MEMAHAMI APA YANG DI BACA.

 ✓ Semua pelajar sekolah dari Tahun Satu keatas yang  MENGHADAPI KESULITAN UNTUK MEMBACA DENGAN LANCAR.

Boleh membaca buku cerita dalam masa 3 bulan??
Tidak mustahil.... ramai yang telah berjaya 







 PENGENDALIAN KELAS


 ✓  Pengajaran secara individu  ATAU “ one to one approach ”.

 ✓  Kumpulan kecil ( 9 orang sekelas )


 ✓  1 JAM 30 MINIT setiap sesi.



 KEKERAPAN KELAS.

Kekerapan kelas akan menentukan  berapa lama seseorang kanak-kanak akan mencapai kemahiran membaca. Kami menyediakan pilihan kekerapan kelas yang fleksibel iaitu 2 kali, 4 kali atau 6 kali seminggu(by request) . Pilihan ini adalah bergantung kepada secepat mana kemahiran membaca itu mahu di capai. 


Kelas 2 kali seminggu -  Boleh membaca dalam tempoh 4 - 6 bulan !!

Kelas 4 kali seminggu -  Boleh membaca dalam tempoh 3 - 4 bulan !!




Daftar Segera  TEMPAT TERHAD !!!



 JADUAL PROGRAM.

 Minda Optima -  Sri Gombak   

KELAS 2 KALI SEMINGGU


KELAS 4X SEMINGGU







 Minda Optima Melawati 

KELAS 2 X SEMINGGU
   

KELAS 4X SEMINGGU





 Minda Optima Setiawangsa  

KELAS 2 X SEMINGGU
     


KELAS 4X SEMINGGU


                             
 Minda Optima Ampang  

KELAS 2 X SEMINGGU     

Untuk pertanyaan dan pendaftaran , hubungi kami :

                       Pejabat : 03 -6185 4735 / 03 - 6185 604


                        HP      : 019-2626 046  / 019 - 2626 056 /  011- 3290 9240


Atau  terus ke pusat pembelajaran kami di alamat berikut :


 Minda Optima  ( Sri Gombak )   
No 1A, Jalan 3/14, Pusat Bandar Sri Gombak,
68100 Batu Caves. Selangor.

 Minda Optima ( Taman Melawati ) 
No 251A, Jalan Bandar 12,
Pusat Bandar Melawati.

 Minda Optima ( Setiawangsa ) 

No 2, Jalan 1A/4A,
Taman Keramat Permai. Kuala Lumpur.

 Minda Optima ( Ampang Waterfront ) 

No. 1 Jalan AWF2,
Ampang Waterfront, Kuala Lumpur


Minda Optima ( Wangsa Maju ) 
No. 3-1,(Tingkat 1)
Jalan Rampai Niaga 5, 

Taman Sri Rampai


No comments:

Post a comment